La CUP vol ser les paparres del règim del 78

Ahir, durant l’acte central de campanya de la CUP, al teatre Santa Llúcia, que va reunir prop de 200 persones, diversos candidats cupaires van remarcar que “mentre no es respectin els nostres drets, serem ingovernables”. Mariona Quadrada, candidata per la demarcació de Tarragona explica que la CUP ha de ser “els corcons i les paparres del règim del 78”, denunciant les “polítiques totalitàries i escanyapobres”.

“No anem a Madrid a fer canvis legislatius, perquè sabem que l’Estat són impossibles i en cap cas el volem reformar. Hi anem per ser un instrument de denúncia frontal a les polítiques totalitàries i escanyapobres. La independència és la opció que triem per exercir el nostre dret d’autodeterminació, un dret inalienable i de tots els pobles.”

Mariona Quadrada

Així mateix, Quadrada es mostra combativa apel·lant a la desobediència civil tant al carrer com a les institucions. La cupaire ho explica com una qüestió democràtica i internacionalista i remarca que “allò que volem pel nostre poble també ho volem per la resta de pobles, no només de l’Estat sinó del món”.

Mariona Quadrada també parla de fer fora la violència de totes les policies, així com la violència estructural de la societat, “que ens porta a l’enriquiment d’uns quants i la precarietat de la majoria”.

La CUP descarta la creació d’un únic grup independentista al Congrés

Eulàlia Reguant, número tres de la CUP al Congrés per Barcelona, descarta l’opció de crear un únic grup independentista al Congrés dels diputats, tal com va plantejar JxCat durant el debat electoral del passat dimarts a TV3. Reguant ha titllat d’aquest oferiment com “electoralista” i remarca que “si volen unitat, mirin perquè l’assemblea d’electes sigui un espai real de treball i no merament simbòlic”.

Reguant: “Volem votar sense por i això és incompatible amb militaritzar els carrers”

En referència al desplegament policial a disposició del 10-N anunciat per Eduard Sallent i que compta amb 4.500 policies nacionals i guàrdia civils i 8.000 mossos d’esquadra, Eulàlia Reguant reclama la “no militarització dels carrers”, per tal que la gent pugui votar aquest diumenge “sense por i amb tranquil·litat”. Reguart també va demanar a Miquel Buch, el conseller d’Interior, que “replegui els cossos policials”.

En aquest sentit, Reguant lamenta que cada vegada hi hagi més empresonaments, més peticions de presó i detencions. Al mateix temps, celebra “una nova derrota de la justícia espanyola” després de la negativa del Regne Unit a tramitar la euroordre de l’exconsellera Clara Ponsatí.

Durant l’acte, també van intervenir la diputada Maria Sirvent; Sergi Saladié, número 2 per Tarragona i Ferran Reyes, membre de la llista cupaire i de Pirates de Catalunya. Marta Llorens, regidora de la CUP a Reus, va presentar i moderar l’acte.