La CUP denuncia l’opacitat del nou contracte de recollida i acollida d’animals de Reus

Mònica Pàmies recrimina que no s’ha informat de l’estat del concurs i que l’única empresa presentada té com objectiu la gestió d’animals morts i residus, “un objectiu contrari al benestar animal”

Nova envestida al contracte de recollida i acollida d’animals de Reus. La Candidatura d’Unitat Popular titlla la Regidoria de Medi Ambient de dur a terme pràctiques poc transparents amb la licitació d’aquest servei. Primerament, es denuncia que no s’ha informat a cap comissió informativa sobre l’estat del concurs públic. En segon lloc, donat que només s’ha presentat una empresa, s’evidencia que el nivell d’exigència de l’Ajuntament cap al centre es veurà reduït.

D’altra banda, el grup anticapitalista explica que la principal activitat de l’empresa concursant, Jardí Mortuori Baix Camp SL, no s’adapta a l’objecte de la contractació, basada en la recollida, acollida i cura d’animals. Jardí Mortuori Baix Camp, en canvi, té com a principal activitat el tractament d’animals morts i residus. Tanmateix, des del grup municipal s’esclareix que es tracta dels mateixos administradors que el centre Última Llar, “una empresa denunciada repetidament per maltractament animal”, destaquen. En aquest sentit, es creu que l’empresa s’hauria presentat sota un altre nom per amagar la seva veritable identitat.

Des de la Candidatura es subratlla que l’Última Llar resta sota investigació endegada per Fiscalia per irregularitats entre el nombre d’animals registrats i els que realment en tenia. Concretament es denuncia més de 1.500 animals desapareguts. La CUP recorda que la investigació també preveu un alt nombre de sacrificis innecessaris, la qual cosa es constituiria com un delicte contra la fauna.

Mònica Pàmies, regidora de la CUP de Reus, assegura que s’han sol·licitat més dades sobre la licitació, així com que es confirmi si Jardí Mortuori Baix Camp compleix amb el prec de condicions del contracte. Tot i això, la postura que defensa tant el grup municipal com diferents entitats animalistes del territori és la internalització del servei amb una protectora pública. De fet, el passat dijous s’hi van concentrar una trentena de persones per aturar aquesta concessió i demanar a l’Ajuntament de Reus la gestió directa, “com l’única manera de garantir el benestar animal”.