Marta Llorens: “EL Pla d’acció Municipal està fet amb una sabata i una espardenya”

La CUP ha anunciat avui que votarà en contra del Pla d’Acció Municipal presentat pel govern de l’Ajuntament de Reus. Marta Llorens, portaveu del grup municipal de la CUP ha criticat la manca de diagnosi d’aquest pla, així com que no s’ha creat un marc de referència on ubicar els objectius.

Llorens considera que el PAM «és un recull de propostes electorals dels diferents socis de govern» i que tan sols és una «gesticulació» per part del govern, en el seu compromís de fer aquest Pla d’Acció Municipal. La portaveu cupaire també sent que no s’hagin inclòs les mocions aprovades a l’anterior legislatura.

La CUP de Reus, a més, veu grans contradiccions entre el que planteja aquest PAM i el que diuen les regidories. Per exemple, en termes de mobilitat es planteja un pla de transport sostenible però per una altra banda, es limita la circulació en bicicleta, patins, patinets i similars, dins d’una ordenança de civisme. Marta Llorens explica, a més: «No entenem perquè es posa dins de l’ordenança de civisme quan hi ha altres ordenances que la poden regular».

Un altre dels objectius on la CUP hi veu una gran mancança d’anàlisi és el de renovar progressivament tot l’arbrat de la ciutat. «Això no sabem com ho farem, haurem de tallar arbres?» es pregunta Marta Llorens.

D’altra banda, aquest Pla d’Acció Municipal plasma una una externalització i una dualitat de privat i públic, potencialment a favor de l’aspecte privat, ha explicat Llorens. A més, sorprèn que ERC no plantegi cap marc referencial per la creació de la República Catalana, com per exemple, el rebuig a l’Íbex 35 ni tampoc planteja un espai de treball per crear sobiranies, ha esmenat la portaveu cupaire.