La Cup de Reus proposa revisar el programa de la Festa Major

El grup municipal vol que les entitats culturals de la ciutat tinguin un paper protagonista en la creació del programa de la Festa Major de Sant Pere i que es facin actes descentralitzats als barris

La incertesa de la desescalada ha generat un programa de festa major marcat pels actes virtuals, que redueix a la mínima expressió la participació de les entitats col·lectius culturals i elimina les celebracions al carrer, per tant també de músics i professionals. Edgar Fernández, regidor de la formació, avisa que “el plantejament virtual de la celebració de la Festa Major de Sant Pere fa que es perdi en molt bona part el sentit col·lectiu i de comunitat que tenen les festes populars i la relega a les vivències privades cadascú des de casa seva.

Si bé és cert que la regidoria de cultura va consultar les entitats abans de la formulació d’aquest programa, la majoria d’aportacions i propostes no han estat recollides. Assumint l’excepcionalitat del moment i les obligades restriccions, “s’ha perdut una oportunitat immillorable de confeccionar de forma veritablement participativa el programa d’actes de Sant Pere aprofitant les idees i l’experiència dels col·lectius que habitualment participen de les festes majors”, sentencia Fernández.

Des de la CUP es proposa que, assumint les mesures de seguretat necessàries i la incertesa del moment, les entitats culturals de la ciutat tinguin l’última paraula en la creació del programa d’aquest any. Els independentistes consideren que el context actual és l’oportunitat per descentralitzar actes i fer arribar el seguici a diferents barris de la ciutat, evitant així actes on l’acumulació de persones pugui esdevenir un problema de seguretat.