La CUP alerta que l’Ajuntament no comunica els riscos de matèries perilloses a les vies del tren

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus denuncia la falta de transparència de l’Ajuntament de Reus vers el DUPROCIM i presentarà una moció el proper ple per forçar el consistori a comunicar els possibles riscos per proximitat al tram de la via de transport de matèries perilloses. Els anticapitalistes consideren una greu falta de responsabilitat no informar a la ciutadania, i especialment a les escoles, residències i habitatges, del que suposa estar al costat d’aquest tram de vies.

La comissió de Medi Ambient de la CUP critica que s’hagi permès la construcció d’escoles i zones amb una alta concentració de persones al costat de les vies, quan Protecció Civil desaconsella de manera ferma que hi hagi parcs infantils ni edificis que puguin concentrar més de 1.000 persones. Segons el DUPROCIM, aquests espais han de garantir les condicions per una evacuació ràpida o bé per un confinament i per tant, no hi hauria d’haver col·lectius vulnerables ni reunir més d’un miler de persones.

A més, la CUP de Reus sol·licitarà el desviament d’aquest tram de vies per evitar el transport de matèries perilloses dins de la ciutat. Pàmies considera que «no té sentit desviar els camions amb càrrega química per fora de la ciutat i després no es faci el mateix amb el tren». Tanmateix destaca que a l’àrea afectada es troben ubicats centres educatius, nuclis d’habitatges, residències de gent gran i parcs infantils, entre altres. Finalment, Pàmies recorda que «tot el que hi hagi a menys de 300 metres de les vies es considera zona d’alta perillositat».