La CUP exigeix a la Generalitat que iniciï l’estudi de qualitat de l’aire sense més dilacions
La CUP s’ha sumat a la plantada de la Plataforma Cel Net a la reunió que s’ha celebrat aquesta tarda de la Taula Territorial de Qualitat Ambiental del Camp de Tarragona (TQACT) a La Pobla de Mafumet i insta al govern de la Generalitat que encarregui un estudi complert i independent sobre la qualitat de l’aire per al proper any 2017.
La CUP no ha participat aquesta tarda en la 3a Taula Territorial de Qualitat Ambiental del Camp de Tarragona (TQACT), i ha secundat la convocatòria de rebuig per part de la Plataforma Cel Net, pel fet que aquesta reunió se celebri a La Pobla de Mafumet, en lloc de fer-ho a Tarragona on s’havien realitzat fins ara les anteriors reunions.
Cal tenir en compte que el naixement de la TQACT es va produir gràcies a la tasca de la Plataforma Cel Net, així com a l’adhesió de quatre ajuntaments del territori (El Morell, Perafort-Puigdelfí, Constantí i Vilallonga del Camp), front la manca de consideració de la resta d’ajuntaments de la comarca, i especialment, del propi Ajuntament de La Pobla de Mafumet.
A més, la CUP considera –com ha valorat la Plataforma Cel Net- que la reunió d’avui esdevé més “un acte procolari i institucional”, que no pas una reunió de treball, que hauria de ser la naturalesa de la TQACT.
El representant de la CUP que havia d’assistir avui a la reunió de la TQACT, el diputat vandellosenc Sergi Saladié, ha denunciat que, “tot i la creació de la TQACT per poder plantejar el debat sobre la problemàtica de la contaminació per part del complex petroquímic a les nostres comarques, l’estudi científic que ha de permetre conèixer la realitat exacte de l’estat d’aquesta qüestió, continua sense fer-se”.
Per aquest motiu, Saladié ha recordat que la CUP-CC ha registrat una proposta de resolució al Parlament, per tal d’instar al govern de la Generalitat a encarregar a un ens independent un estudi complert sobre la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona durant l’any 2017.
La intenció d’aquesta proposta de resolució és, segons el diputat, “intentar desencallar aquesta situació de bloqueig i dilació del govern autonòmic, alimentada per la pressió de determinats polítics dels territori i el lobby petroquímic, perquè aquest estudi no arribi a fer-se”.
Saladié ha recordat que aquesta proposta no és aïllada, sinó que les CUPs d’arreu del Camp porten presentant mocions als ajuntaments des de fa més de quatre anys sobre aquesta temàtica, i que fins i tot, el Ple de la Diputació de Tarragona del mes de juliol va aprovar una moció, en la qual s’instava a la Generalitat a fer públic un calendari perquè es realitzi aquest estudi de qualitat de l’aire.
La “plantada” d’avui per part de la Plataforma Cel Net i la CUP, és en paraules de Saladié, un “toc d’atenció a la Generalitat de Catalunya per tal que aquesta Taula faci la funció per la qual va ser creada i no acabi esdevenint un obstacle per poder afrontar públicament el debat ciutadà sobre els efectes del complex petroquímic a la nostra salut”.
Comments are closed.