La CUP reclama suport a la vaga feminista del 8M i diverses mesures per pal·liar la discriminació vers les dones

La formació també demana, entre d’altres, que s’imparteixin cursos d’autodefensa gratuïts per a dones al Casal de la Dona

El cupaires poposen diverses mesures per aprofitar al màxim i afavorir als músics de la ciutat l’esdeveniment “Reus, Ciutat de la Música”

Al ple també hi efecturan diverses preguntes en relació a l’incendi que va cremar 6 vehicles a la seu de FCC a Reus

 

Als voltants del 8 de març, la CUP i la Plataforma 8M de Reus presenten una proposta per tal que el ple de Reus doni suport a la vaga feminista convocada per aquest dia, en faci difusió i faciliti que les treballadores de l’ajuntament i empreses municipals s’hi puguin adherir. També demanen treballar per la remunicipalització i extensió dels serveis públics relacionats amb la sanitat, serveis socials i atenció a les dones i atenció de la infància així com establir clàusules per evitar l’escletxa salarial entre homes i dones als contractes i licitacions que efectuï l’ajuntament o establir un protocol d’actuació per evitat la discriminació laboral de les persones trans i establir la necessitat de personació de l’Ajuntament en el casos penals d’assetjament laboral.

Com a mesura concreta, la Plataforma i la CUP també demanaran al ple que s’imparteixin cursos d’autodefensa feminista gratuïts per a dones al Casal de la Dona de Reus a través del SIAD. Segons Marta Llorens, “els  tallers d’autodefensa feminista no es limiten només a donar eines davant agressions a l’espai públic, sinó que també proporcionen recursos a l’hora d’identificar comportaments o dinàmiques nocives amb persones properes. Recordem que la majoria d’agressions no es donen amb desconeguts, sinó que es donen en espais de confiança per a la agredida”. Les impulsores de la moció també insisteixen que “els tallers han de ser d’una durada mínima i no cosa d’un dia puntual, ja que aquestes tècniques s’adquireixen de manera gradual”.

Després de saber “per sorpresa” que Reus serà Ciutat de la Música 2018, la CUP de Reus presenta una proposta al ple en relació a aquest esdeveniment. La formació reitera que s’han “trobat amb una política de fets consumats, sense saber res del que significa a nivell pràctic l’esdeveniment”. Asseguren que ni la regidora de cultura ni l’alcalde “no han presentat cap mena d’objectiu, de programació o proposta a discutir” i critiquen que no s’havia parlat enlloc de la proposta prèviament a l’anunci públic per part de l’alcalde.

No obstant això, segons Mariona Quadrada, la CUP vol aprofitar l’esdeveniment per aprofitar-lo al màxim “més enllà de la cultura d’aparador”. És per això que els cupaires demananen que “sigui una mostra de  tota l’activitat musical de Reus en conjunt, més enllà del centre o només d’artistes consagrats que ja ocupen un lloc visible”. Quadrada també ha demanat que es faci un estudi de quin panorama i fets musicals tenim a la ciutat, de tota la ciutat i que inclogui la condició musical de les persones: professionals i no professionals. D’altra banda, reclamen que s’estableixin zones fixes amb programació constant per a músics així com que les noves decisions de fets culturals per a la ciutat es facin via procés participatiu, com a mínim dels col·lectius interpel·lats.

La CUP també farà preguntes sobre l’incendi del passat 9 de febrer a la seu de FCC a Reus, empresa que presta el servei de la neteja viària i recollida de residus urbans a la ciutat de Reus, en què es van cremar 6 vehicles. La CUP vol saber quines mesures de seguretat es prenen a l’empresa, qui assumirà el cost dels vehicles que s’han de tornar a comprar o si aquesta incident canviarà alguna clàusula del contracte amb l’empresa, entre d’altres.