La CUP de Reus vol fer de l’accés a la formació musical un «servei públic més»

La formació considera que es podria fer un bon tancament de l’Any de la Música amb una comissió de treball que estudiï la creació d’una escola de música municipal, aprofitant la infraestructura existent. Reus és l’única ciutat catalana de més de 70.000 habitants que no disposa d’una escola municipal

 

La CUP de Reus proposarà al ple de dilluns «la creació d’una comissió de treball formada pel consistori i persones del sector musical» que estudiï la fórmula per dotar la ciutat d’una escola de música municipal. En la presentació de la moció a la premsa, la regidora Mariona Quadrada ha advertit que Reus «és l’única ciutat de Catalunya per sobre dels 70.000 habitants que no disposa d’aquest servei municipal», si bé hi ha escoles privades i el Conservatori de la Diputació de Tarragona. En canvi, altres municipis del Baix Camp com Riudoms, Cambrils o Alcover sí que disposen d’aquest servei.

La formació destaca la importància de garantir l’accés a la formació musical de la població com un «servei públic més»: classes per a adults, foment de les agrupacions musicals, dinamització de l’oferta cultural als barris, etcètera. «Així aconseguim desenvolupar una formació que, tot i no estar reglada, seria molt enriquidora per a la ciutat», assegura Quadrada.

Amb tot, la CUP considera que aquesta és una proposta adequada «per culminar» l’Any de la Música, que es va dur a terme al llarg del 2018 a la ciutat. «Allò important d’aquests esdeveniments és el pòsit que deixen a la població. En el cas de l’Any de la Música, on ha regnat la improvisació de la programació, la manca de socialització del fet musical i la poca participació del sector, un bon tancament seria dotar la ciutat d’aquest servei públic», ha reclamat la regidora de l’esquerra independentista i activista cultural.

Així, la CUP vol esclarir els dubtes sobre l’allotjament d’aquesta escola: «no demanem cap equipament nou ni cap inversió desmesurada, com s’ha fet en el passat. L’Ajuntament de Reus disposa de locals buits que, amb una reforma adequada, poden complir amb aquesta funció».

La CUP demana convocar amb urgència el Consell Escolar Municipal
pel tancament de línies de P3

D’altra banda, la portaveu de la CUP, Marta Llorens, ha advertit als mitjans de comunicació que al pròxim curs escolar s’incompliran els compromisos del Departament d’Ensenyament i la regidoria municipal sobre la reobertura de les línies de P3 a la ciutat. La formació ha estat coneixedora que a l’escola pública Isabel Besora perdrà altra vegada una de les dues línies de P3.

Llorens ha carregat contra aquesta política perquè «no té en compte que aquesta pèrdua afavorirà la competició de l’escola concertada i la segregació escolar per raó d’origen a la Isabel Besora». A més, ha assenyalat que els informes d’inspecció d’Ensenyament són tots favorables al manteniment de dues línies a l’escola.

Amb tot això, la CUP defensarà una proposta de resolució al ple de dilluns que insti el Departament d’Ensenyament a obrir un procés per tal d’integrar els centres educatius concertats a la xarxa pública de Catalunya «en un període de deu anys»

Reus, 1 de març de 2019