La CUP desmenteix les dades en benestar animal a Reus
La CUP considera que les dades proporcionades per l’Ajuntament de Reus en benestar animal són parcials i poden “desvirtuar la realitat”. Els cupaires es refereixen al “balanç positiu” que ha fet el govern de Reus i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio Angosto, respecte a la gestió del servei de recollida d’animals de companyia a la nostra ciutat.
Després de sortir en roda de premsa lloant la seva bona feina respecte al benestar animal “sorgeixen més dubtes que certeses sobre aquest tema” valora la CUP. El grup municipal reitera la manca de transparència a l’hora de facilitar informació sobre qualsevol tema, la qual cosa fa créixer les sospites de mala gestió.
Segons asseguren les anticapitalistes, any rere any han sol·licitat dades municipals completes sobre: recollides, recuperacions, adopcions, inspeccions i defuncions. En aquest sentit, les dades del regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, contínuament hi manquen el número d’inspeccions i de defuncions. La regidora Mònica Pàmies manifesta que “si la feina està tan ben feta, no hi ha d’haver cap problema en fer públiques les inspeccions que regularment ha de passar el centre Última Llar (o Fundació d’animals Camp de Tarragona), segons la Llei catalana de protecció animal”. Respecte a les defuncions exactament el mateix cas, la Llei catalana exigeix un “informe de defunció” on cal que hi constin les causes de l’eutanàsia o mort de cada animal, per assegurar el compliment de la norma fonamental catalana de sacrifici zero.
Des del grup municipal de la CUP es reitera que, davant l’historial de denúncies que té aquest Centre, la transparència total és la millor eina per posar blanc sobre negre aquest contracte de servei públic obligatori.
En l’anterior legislatura, des de la Comissió Animalista de la CUP de Reus, es va treballar i apostar pel projecte de Protectora pública municipal, però el govern de Junts, ERC i Ara Reus s’hi va oposar. També es va compartir aquest projecte en el Consell Comarcal del Baix Camp, on hi tenen representació amb dues conselleres, i sembla ser que en un futur hi pot haver possibilitats que es faci realitat. Des de el grup comarcal de la CUP es segueix apostant per un projecte 100% públic i amb participació i espai per a totes les entitats i associacions animalistes del territori.
Alhora, les cupaires fan memòria sobre les campanyes que el senyor Rubio anomena de Benestar animal i que li han comportat l’enfrontament amb les cupaires i amb totes les entitats animalistes del territori, que han demanat reiteradament la seva dimissió. Segons la regidora Mònica Pàmies, “el govern no pot parlar de benestar animal mentre sacrifica periòdicament coloms a la nostra ciutat, quan existeix una alternativa amb pinso esterilitzador, en funcionament a molts municipis del nostre país i d’Europa”. La formació cupaire ha estat constant a l’hora de fer propostes de millora en control de benestar animal, com les acceptades a l’ordenança municipal i en les condicions del contracte de recollida. També confirmen que han rebut negatives constants del regidor Rubio, com aquest any, que es va negar a negociar cap millora tant en aspectes sanitaris com de benestar animal, en el conveni de gestió de colònies felines urbanes.
El sr Rubio apareix en les xarxes com a model de crueltat extrema, quan en una de les seves campanyes va ordenar tancar totes les fonts de la ciutat per, segons va manifestar a premsa, matar de set els coloms del municipi posant en risc tota la fauna. En el 2019 el Regidor de Medi Ambient de Reus va deixar perdre una ajuda de la Generalitat per fer campanyes gratuïtes de xipatge i vacunació d’animals, per no presentar tota la documentació pertinent, el que demostra el seu desinterès sobre el tema.
En paral·lel, els darrers anys s’han constituït moltes associacions i entitats animalistes al nostre territori que donen resposta a la manca de bon servei a la zona. Aquestes entitats sense ànim de lucre, recullen animals abandonats i rescaten animals maltractats que no es contabilitzen a les estadístiques oficials del nostre municipi. Com és sabut, els animals no s’abandonen en el mateix municipi on eren residents, s’abandonen en altres municipis per que la intenció dels propietaris és la de no ser identificats. Per tant, no podem parlar d’abandonaments de la nostra ciutat sinó a la nostra ciutat.
Els anticapitalistes també han informat tant en comissions, com en plens municipals que l’historial i fama nefasta del centre contractat fa que moltes entitats del territori vagin a adoptar animals residents a l’Última Llar o Fundació d’animals Camp de Tarragona per por que siguin sacrificats. Després, aquestes entitats sense ànim de lucre, s’encarreguen de trobar una llar definitiva a cada animal. El sr Rubio comptabilitza aquests rescats com adopcions per tant, un cop més, les dades són irreals. El fet de no voler ser còmplices amb Última Llar, és el motiu principal pel qual les entitats animalistes sense ànim de lucre no han volgut compartir espai amb Última Llar a la web municipal.
Altre cop, els cupaires denuncien aquesta política d’aparador i la manca de transparència del govern de Reus. Un tema com aquest no es limita a una mala gestió i les seves possibles conseqüències per les arques municipals, sinó que comporta patiment i maltractament animal en el nostre municipi. Reus no es mereix ser un punt negre en el mapa animalista de Catalunya.
Comments are closed.