La CUP demana un estudi per conèixer el comerç de proximitat de Reus i potenciar-lo
La formació també vol que s’unifiquin els criteris a l’hora de demanar beques i ajuts així com que la demanda sigui atemporal
Els anticapitalistes denuncien “la mort de la regidoria de cultura”
La CUP demanarà al proper plenari que es realitzi un estudi per conèixer el comerç de proximitat del municipi que treballa en l’àmbit de l’alimentació així com que es fomentin estratègies de sensibilització que afavoreixin el comerç alimentari de proximitat i confiança.
Segons Marta Puig, “una bona alimentació permet una millor qualitat de la vida de la població i els aliments de proximitat permeten conèixer què consumim”. En aquest sentit, la regidora ha assegurat que la proposta de la Candidatura “beneficia a les persones consumidores en quant les dota de més capacitat de decisió sobre l’alimentació però també reforça i visualitza el comerç de la zona que treballa amb una cadena de producció alimentària de confiança”.
D’altra banda, la formació reclama que s’unifiquin els criteris de les bases per sol·licitar qualsevol subvenció, beca o ajuda i reiteren que s’acabi d’elaborar el Pla Estratègic de Subvencions, Beques i Ajuts que la CUP ja va negociar en el seu moment amb el govern actual.
Així mateix, volen acabar amb la temporalitat de les sol·licituds. “L’ajuda per fer front a una situació de pobresa energètica, per exemple, s’ha de sol·licitar durant els mesos d’abril i maig únicamente, però la situació de la gent és canviant i no sempre es poden preveure situacions de desigualtat. Per tant, cal dotar de més felxibilitat els terminis per cobrir al màxim les necessitats de la població”, ha explicat Marta Puig.
Conèixer quin és el grau de participació de l’Ajuntament de Reus dins l’AMI i quin és l’estat actual del recurs sobre aquesta qüestió que el consistori va presentar serà una de les preguntes que l’esquerra independentista formularà al plenari. Segons Mariona Quadrada, “no s’ha informat sobre aquestes qüestions i volem una explicació”.
Aquest divendres el ple també té prevista aprovar la fusió de l’IMAC i Museus de Reus en un únic organisme autònom. En aquest sentit, la CUP s’ha tornat a mostrar disconforme vers aquesta fusió perquè “suposa la mort de la regidoria de cultura tal com la coneixem”, segons Mariona Quadrada.
La regidora assegura que “l’estructura que es presenta en la fusió és la pròpia d’una empresa privada convencional, es perd la sobirania dels treballadors i treballadores i cal tenir en compte que estem parlant d’un organisme públic que treballa amb diners públics i, per tant, la gestió no pot respondre a la lògica del model de negoci privat”. Quadrada entén que aquesta operació respon a la visió del govern actual sobre la cultura. “Volen una cultura despersonalitzada, contractada, externalitzada. Veiem en totes les accions que l’estratègia cultural únicament s’enfoca cap a la promoció de ciutat. No ens podem conformar amb una cultura d’aparador”, ha culminat la regidora.
El replantejament del catàleg de llocs de treball en la fusió entre els dos organismes ha permès “visibilitzar unes diferències reals i existents de complements específics entre treballadors d’una mateixa escala laboral”, també ha explicat Quadrada. Aquest fet, segons la CUP evidencia de nou el “desgavell” del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament de Reus en general i “per això insistim que cal reformular-lo com hem dit des del primer dia”.
Comments are closed.