L’habitatge, una qüestió de ciutat!

L’habitatge ha esdevingut una qüestió de ciutat. Tanmateix, des del consistori, els diferents grups municipals no hem superat la guerra de posicions i s’ha mantingut un debat binari, simplista i superficial. La prova és que ni el govern ni el ple municipal ha estat capaç de trobar solucions significatives per una problemàtica creixent i complexa que afecta pràcticament a qualsevol persona o família que no gaudeix d’una situació social benestant. De la mateixa manera, el conflicte social que s’ha generat a causa de l’emergència habitacional no es pot solucionar mitjançant la polarització ni la recerca de culpables. Encara menys en una confrontació entre veïns i veïnes. És incomprensible que el govern municipal resti passiu, desaparegut i totalment aliè a les mobilitzacions i actuacions que s’estan produint en diferents zones de la ciutat.
 

Certament, l’ocupació d’habitatges és un problema molt greu. Ho és per tothom que s’hi veu implicat: per qui no pot fer ús de la seva pròpia propietat, per les comunitats veïnals que poden veure com la convivència es veu alterada i per les persones i famílies que s’han vist forçades a ocupar per necessitat social. I, per descomptat, el leitmotiv de tot plegat és la seguretat. Per tot això, com que les comissions de l’Ajuntament de Reus no han estat un espai útil on abordar el problema de l’habitatge a la ciutat, la CUP de Reus instem tots els agents socials i veïnals de la ciutat a trobar-nos per analitzar conjuntament l’abast del problema i plantejar-nos possibles solucions

ACCÉS A L’HABITATGE: estat de l’habitatge públic i cost del lloguer a la ciutat | Dimecres, 6 de març a les 19h. Centre Cívic de Mestral (Barri del Carme)
habitatge reus

OCUPACIONS: necessitats socials i convivència veïnal | Dimecres, 13 de març a les 19 hores. Casal de les Dones (Barri del Carme)

habitatge reus