El diputat provincial de la CUP, Edgar Fernández, ha fet públic que no assistirà al Ple de la Diputació de demà, després que el president Josep Poblet hagi censurat i vetat una moció de la formació de l’esquerra independentista, per tal de garantir que la ciutadania de les comarques del Baix Penedès, el Camp i les Terres de l’Ebre puguin exercir el seu dret a vot el proper 1 d’Octubre.

En una roda de premsa celebrada aquest matí davant la seu de la Diputació de Tarragona, el diputat Edgar Fernández ha fet públic, que en rebre l’ordre del dia del Ple previst per demà, “havia desaparegut una moció perquè la Diputació de Tarragona garanteixi els drets democràtics a la ciutadania”, sense previ avís i sense cap mena d’informació al respecte.

Fernández ha denunciat que aquesta situació no és nova, sinó que des de que la CUP va entrar a la Diputació, el president Josep Poblet (PDeCAT) ja ha censurat fins a tres mocions que no s’han pogut debatre al Ple. Segons Fernández, “aquesta actitud de la presidència constitueix una autèntica anomalia democràtica”.

De fet, Fernández ha denunciat el bloqueig polític que pateix la CUP a la Diputació de Tarragona per part del partit majoritari i del seu president. Fernández ha destacat que “entenem que el senyor Josep Poblet no ens tingui simpatia política ni personal, però entenem que el seu càrrec hauria d’estar per sobre de les seves qüestions personals. No entenem com pot ser que el president d’una institució eviti i bloquegi la relació amb un diputat i un grup polític que conforma la institució”.

Per altra banda, Fernández també ha constatat, que “no entenem que mentre el president Puigdemont reforma el govern per garantir el dret a vot dels catalans i les catalanes, el grup municipal del PDeCAT presenta una moció a l’Ajuntament de Barcelona demanant a l’alcaldia que posi les urnes l’1 d’Octubre, i que el president de la Diputació de Girona garanteixi urnes per l’1 d’Octubre, a la Diputació de Tarragona no sols no es doni suport, sinó que fins i tot no es permeti que aquest tema es pugui debatre al Ple”.

En aquest sentit, Fernández ha apuntat que “si algú no està d’acord amb el que està fent el seu partit, la decissió lògica seria que se n’apartés o que l’apartessin”, però no entenem els discursos contradictoris que s’estan produint arreu del territori, ja que “per poder tirar el referèndum endavant cal el compromís de tots els càrrecs electes, des del president de la Generalitat, fins als diputats provincials, consellers comarcals i regidors dels ajuntaments”.

Per últim, Fernández ha remarcat que “des del primer dia que estem a la Diputació hem denunciat que aquesta institució no té cap lògica, ja que disposa de molts diners però no té cap tipus de competències, així com que les persones que formem part de la institució no hem estat votades directament per ocupar aquest càrrec”.

Per aquest motiu, Fernández ha conclòs que “esperem que a partir de l’1 d’octubre s’inicii un procés constituent que acabi amb l’existència d’institucions d’aquest tipus, que només tenen la funció de repartir diners entre els ajuntaments i entitats privades segons l’interès de qui està al govern i no de les necessitats del territori”.