La CUP ha registrat dues mocions per al Ple de la Diputació de Tarragona, previst per demà. La primera d’elles, proposa a la Diputació de promoure aquells establiments turístics que generen impactes positius pel territori i la seva gent, segons criteris laborals, de gènere, mediambientals, lingüístics i de relació amb el municipi, així com també perquè el turisme tingui major informació sobre l’oferta turística. Per altra banda, també ha presentat una segona moció –el màxim que permet presidència- per tal que es pengi una pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics” a la façana del Palau de la Diputació.

Com cada darrer divendres de mes, demà a les 11 del matí hi ha convocada una sessió ordinària del Ple de la Diputació. Un cop més, la CUP farà ús de les dues mocions que li atorga unilateralment Presidència, per tal de promoure el debat al plenari.

La primera moció que la CUP defensarà al Ple, planteja la creació –per part del Patronat de Turisme de la Diputació- d’un segell de qualitat o distintiu, per tal d’informar al turisme de les nostres comarques dels esforços i compromisos de les empreses turístiques amb el territori i la ciutadania.

En concret, la CUP planteja que el Patronat faci una guia d’establiments turístics de les comarques del Baix Penedès, el Camp i les Terres de l’Ebre, seguint criteris laborals (premiant l’estabilitat laboral), de gènere (reconeixent la paritat en la plantilla i la igualtat salarial), del medi ambient (grau d’autosuficiència energètica i hídrica i generació i gestió de residus), de drets lingüístics (garantia del compliment de la llei d’usos lingüístics) i d’integració al municipi (difusió del patrimoni del municipi, participació i col·laboració amb la vida del municipi…).

En aquest sentit, el diputat Edgar Fernández destaca que “l’únic criteri que utilitza el Patronat de Turisme actualment és el de fomentar el turisme massiu que depreda el nostre territori i presenta les pitjors condicions laborals en el sector productiu”. I, és per això, que “presentem aquesta moció per tal d’incorporar nous criteris en la promoció del turisme, que més enllà del negoci privat que generen, també produeixin efectes positius per al territori i la seva gent”.

Per altra banda, la CUP també presenta una segona moció que insta a la Presidència de la Diputació, a penjar una pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics” a la façana del Palau de la institució.

Fernández destaca que “la majoria de municipis de les nostres comarques ja llueixen aquesta reivindicació als seus respectius ajuntaments, per tal de denunciar l’operació repressiva de l’Estat espanyol iniciada arran del referèndum de l’1 d’Octubre, i creiem que la Diputació com a “Ajuntament d’ajuntaments”, també hauria de reflectir aquesta realitat estesa arreu de les nostres comarques”.

És per això, que Fernández considera que “havent admès a tràmit la proposta, ja que no hi ha cap llei que ho prohibeixi, i tenint en compte la naturalesa política de l’àmplia majoria de la cambra, la proposta prosperi i serveixi d’exemple per als ajuntaments que encara no s’han decidit a penjar aquesta pancarta per por de represàlies legals”.