La CUP proposa penjar l’estelada al Consell Comarcal

Demà, dimarts a les 6 de la tarda, hi ha convocada una nova sessió plenària del Consell Comarcal, en la qual es debatran les quatre mocions que ha presentat la CUP, la única força que n’ha presentat. L’oposició al BCN World i a la reforma del Servei d’Emergències Mèdiques, la retransmissió del Ple en streaming i el suport a les encausades per desobediència a l’Estat i penjar l’estelada a la seu del Consell seran els temes de debat proposats per l’esquerra independentista.

Després de la Junta de Portaveus de la setmana passada, finalment el Grup Comarcal de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp portarà quatre mocions a debat al plenari de demà.

La cinquena moció prevista inicialment, demanant una reforma del Reglament Orgànic Comarcal per aprofundir democràticament en el funcionament del Consell Comarcal, ha estat descartada davant del compromís de totes les forces polítiques d’iniciar aquest procés a partir de la Comissió Informativa de Règim Interior.

Les quatre mocions presentades pel Grup Comarcal -les úniques que es debatran al Ple ja que cap altra força política n’ha presentat- cal separar-les en dos blocs. Per una banda, dues mocions de declaració en les que el Consell Comarcal no té competències directes, però que afecten a la comarca. I, per altra, dues mocions que tenen efecte directe en l’organisme comarcal.

Dins d’aquest primer bloc, i igual com ja s’ha plantejat des de la CUP als ajuntaments de la comarca on té representació (Reus i Riudoms), es proposarà que el Consell Comarcal s’oposi públicament al projecte de BCN World. Tot i que aquest projecte es concreta al Tarragonès, és obvi que les conseqüències d’aquest, afecten al model de turisme -tant de la costa com de les muntanyes del Baix Camp-, així com representa un greu impacte en el mercat laboral de la comarca i en els recursos naturals d’aquesta.

La segona moció d’aquest primer bloc, demanarà que el Consell Comarcal insti la Generalitat a fer marxa enrere en la reforma del Sistema d’Emergències Mèdiques, tenint en compte que el Baix Camp -i especialment els seus pobles més petits i aïllats geogràficament- en són els més perjudicats. En aquest sentit, des de la CUP es planteja que es recuperi el sistema anterior i es faci un estudi adequat de les necessitats de la ciutadania i del territori per tal de reforçar-lo i millorar-lo.

Dins del segon bloc, destaca la moció perquè els plens del Consell Comarcal es retransmetin en streaming, davant la nul·la participació de la ciutadania en aquests plenaris i amb l’objectiu de fer extensiu a la ciutadania els debats que allà es plantegen.

Per últim, la CUP instarà al Consell Comarcal a donar públicament suport als càrrecs electes investigats pels organismes judicials espanyols, en relació al procés constituent català. Així com, per mostrar públicament la decisió de desobeir a aquests organismes i a la legislació espanyola que no permet aquest procés constituent, la CUP instarà al govern comarcal a penjar l’estelada a la façana de la seu del Consell.