La CUP esdevé la única força activa al Consell Comarcal

El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp celebrat ahir a la tarda va aprovar les sis mocions -i úniques- presentades pel Grup Comarcal de la CUP. La CUP va qüestionar al Ple l’interès dels grups comarcals en la dinàmica del Consell davant la sorpresa de la dimissió de la vice-presidenta Montserrat Vilella, deixant la plaça vacant perquè encara no hi ha una persona que la substitueixi.

La CUP va qüestionar al Ple del Consell Comarcal, celebrat ahir a Reus, l’interès dels grups comarcals que conformen el govern comarcal (CIU, ERC, PSC, PP i ARA Reus), davant la sorpresa pel fet que dimitís la vice-presidenta del Consell, la reusenca Montserrat Vilella, sense que hi hagués una persona que prengués possessió del càrrec de consellera, ni que hi hagués una persona que assumís el càrrec de la vicepresidència del Consell.

El portaveu de la CUP al Consell Comarcal, el riudomenc Pere Campíñez, va quedar astorat quan va preguntar al govern qui seria la persona que assumiria la vicepresidència del govern i quina persona substituiria a Montserrat Vilella com a consellera comarcal i el govern li respongués que “encara no ho havien decidit”.

Això implica que fins al proper Ple, previst 19 d’abril (dos mesos després del Ple d’ahir) el segon càrrec més important del govern al Consell Comarcal quedarà vacant, així com també queda una vacant de consellera al plenari, a la junta de govern i a les comissions.

Per Campíñez, aquest fet demostra “la desídia i la manca d’interès que els partits polítics tenen per la institució i pel funcionament d’aquesta”. I, afegeix que “aquesta manca d’importància a la institució es demostra encara més quan les úniques mocions que es van presentar al Ple van ser les de la CUP”.

Precisament, les sis propostes que va presentar la CUP al Ple van ser aprovades, tot i que no van comptar amb els mateixos suports. Campíñez ha destacat que “els propis grups comarcals que conformen el govern van votar de forma divergent en reiterades ocasions, un fet que tot i ser respectable, posa de manifest que el govern no comparteix una agenda comuna en la seva tasca”.

De fet, una de les mocions instava al Consell Comarcal a tirar endavant el Pla d’Actuació Comarcal, un document que ha d’establir les línies de govern del Consell durant el mandat. Al fet que aquesta proposta provingui de l’oposició, quan ha de ser el full de ruta del govern, Campíñez ha recalcat també que “el PAC vigent al Consell Comarcal és de fa dos mandats quan la llei estableix que a cada mandat el Consell Comarcal està obligat a redactar un PAC per justificar les línies d’actuacions que desenvolupa el govern”.

Per últim, Campíñez ha criticat el paper de Convergència i Unió davant la moció presentada per la CUP per donar suport a les 1500 persones afectades pel “corralito” de la secció de crèdit de la Cooperativa Cambrils. La critica es centra en el fet que CiU va voler introduir en la moció el suport a la Cooperativa, quan encara s’ha de dilucidar si existeixen responsabilitats dels càrrecs directius d’aquesta en la situació de fallida a la que s’ha arribat. Finalment, el Consell va aprovar la moció de suport a les persones afectades per iniciativa de la CUP davant la passivitat de tots els consellers i conselleres cambrilenques que participen al Consell.