La CUP fa costat al govern municipal en la decisió de no cedir els romanents al govern de l’Estat
El grup independentista defensa que els ajuntaments han de disposar dels romanents per a destinar-los a despesa social i dinamització económica
Durant el matí d’avui, i al mateix temps en què la CUP Nacional es posicionava amb relació a la decisió del Govern de l’estat de centralitzar els romanents dels ajuntaments, la CUP de Reus s’ha posat a disposició del govern de la ciutat. Fa uns dies, el mateix alcalde Pellicer va fer pública la decisió de gestionar directament, des del mateix Ajuntament de Reus, els romanents de 2019.
En aquest sentit, la setmana passada es va fer públic el Real Decret de mesures financeres de caràcter extraordinari i urgent aplicables a les entitats locals i aprovat pel consell de Ministres. Després de fer-ne una lectura exhaustiva, la Candidatura d’Unitat Popular torna a criticar la postura del Gobierno. Segons Marta Llorens, portaveu de la CUP de Reus, “una vegada més, en lloc de derogar la nefasta Llei Montoro del 2012 (Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera) per posar fi a la limitació de la despesa dels ajuntaments i permetre que es gasti el superàvit en polítiques socials, i derogar la LRSAL del 2013 (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local) per superar la retallada competencial que va significar aquesta llei, adopta una línia totalment continuista en el procés de recentralització més característica d’un govern de dretes que no d’un govern que pretenia ser el govern més progressista de la història però que ha estat incapaç de fer front a la COVID-19, que defensa i reforça un règim sustentat per una monarquia corrupta i que no vetlla pel benestar de les persones.”
La Candidatura d’Unitat Popular de Reus insta el govern de la ciutat a mantenir-se ferm davant la decisió del Gobierno i no transferir els diners en coordinació amb tots els representants del món local, articulant una resposta conjunta contra aquest nou atac a l’autonomia municipal. En aquest sentit, Edgar Fernández, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP i regidor de la formació a Reus, manifesta que “des de la nostra naturalesa com a formació política que creu en els espais de debat com essència per a la presa de decisions, demanem a Pellicer i Llauradó que convoquin un ple extraordinari per tal d’abordar la situació, conjuntament, per part de tot el consistori més enllà del govern. Des de l’inici de l’emergència sanitària, la CUP hem participat en tots els espais de debat com exercici de corresponsabilitat. Ho vam fer amb el Pla de Reactivació Econòmica i Social i ara també ens posicionem amb la voluntat de garantir que aquesta decisió s’acaba materialitzant”.
En la mateixa línia de suport al govern de la ciutat, els anticapitalistes creuen que, altre cop, existeix l’oportunitat per tal que les forces independentistes es tornin a col·locar en un marc conjunt per tal de concretar les mesures de coordinació necessàries per fer efectiva la decisió i treballar per una autonomia local real. D’aquesta manera, Mònica Pàmies, també regidora cupaire, explica que “el govern de Reus, i com alcalde, el senyor Carles Pellicer, s’han de mantenir ferms en el lideratge i han de participar de manera activa a l’Assemblea de Càrrecs Electes (ACE)”. En la mateixa línia, al ple municipal extraordinari demanat pel grup municipal, volen proposar que sigui l’Ajuntament de Reus qui demani la convocatòria de l’ACE.
Comments are closed.