La CUP rebat l’informe d’UGT en relació a la licitació del servei de la brossa
Avui la Candidatura d’Unitat Popular de Reus ha valorat tant l’informe presentat per l’UGT com el plec de condicions i insisteix que l’única alternativa al procés de licitació és la internalització del servei
En resposta a l’informe que va enviar l’UGT als grups municipals de l’Ajuntament amb el que denuncien que les dues ofertes presentades no són viables en termes de drets laborals, la portaveu Marta Llorens ha manifestat que «La CUP de Reus vam respondre a la recepció d’aquest informe convocant el comitè d’empresa a una trobada i encara no hem rebut resposta a hores d’ara» i afegeix, «sabent que el Ple d’Aprovació de l’Adjudicació del servei serà d’aquí a un parell de dies».
La CUP, a més, qüestiona que l’UGT critica la tasca dels tècnics municipals quan hauria de fiscalitzar les mesures de l’empresa concessionària actual. En aquest sentit, Llorens emfatitza, altre cop, que l’UGT hauria d’haver negociat la millora del conveni amb l’empresa adjudicatària actual i no lligar les millores laborals en el disseny d’una nova licitació. Per tant, manifesta, «podem pensar que l’UGT donava per fet que FCC guanyaria l’oferta i ara es troben lligats de peus i mans».
D’altra banda, la comissió de la Brossa de la CUP de Reus també valora el plec de condicions. Repeteix que es tracta d’una licitació continuista i de mínims, poc competitiva i que no deixa marge a la millora del servei en termes mediambientals. La Candidatura critica que el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, té uns objectius poc ambiciosos en relació a la recollida selectiva, ja que el mateix plec només contempla un augment del 2% anual. Llorens ha reblat que amb aquest 2% anual és impossible arribar al 60% de recollida selectiva al 2030 que marquen els objectius europeus. D’acord amb la diagnosi que ens aporta el Pla Local de Prevenció de Residus, al 2030 només ens col·locaríem al 52,4%.
A més, la comissió de la Brossa destaca que amb aquest plec de condicions «encara mantenim l’externalització del servei que hipoteca diner públic durant els propers 10 anys i no facilita cap mena d’incorporació de mètodes innovadors en matèria de neteja i recollida».
Finalment insisteixen que l’única alternativa per donar resposta a millores laborals, ambientals i estalvi econòmic és la municipalització del servei. Recorden que a hores d’ara, «si tinguéssim el servei internalitzat podríem parlar que el procés de subrogació hauria portat els treballadors de l’empresa a ser treballadors públics de l’Ajuntament de Reus. També mantenen l’estalvi econòmic d’aquesta internalització i parlen de números concrets: «Basant-nos en la informació aportada pel govern de Reus en relació a les xifres de l’oferta guanyadora, veiem que no hauríem de parlar d’un benefici per a l’empresa d’un 2% que es tradueix en més de 200.000 euros, de l’IVA corresponent a més de 1 milió d’euros ni de l’import del servei licitat en el LOT 4 de control del servei de gairebé 66.000 euros». Amb tot això, la CUP torna a repetir que la municipalització del servei de la brossa suposaria un estalvi de més d’1,3 milions d’euros anuals.
Comments are closed.