La CUP reclama coherència en l’ordenança de mobilitat

Assenyalen que alguns articles contradiuen altres ordenances com la de Civisme o la de Benestar Animal

►  Els anticapitalistes demanen més claredat en el llenguatge i estructura, així com evitar la duplicació de normes

Arribat a l’equador de les revisions de la futura ordenança de mobilitat, la CUP ha aportat a la comissió encarregada més d’un centenar d’aportacions i esmenes. Es tracta d’una feina que anomenen com “invisible”, però també “molt necessària per fer més entenedora i endreçada la nova ordenança” que regularà el transport sostenible per la ciutat, incloent, per tant, la creixent circulació amb patinets i bicicletes.

Una de les qüestions més destacades pel grup municipal de la CUP és la manca de coherència entre l’ordenança de mobilitat i altres normatives municipals. La regidora cupaire Mònica Pàmies ha fet esment avui en roda de premsa les contradiccions de l’Ordenança de Mobilitat Sostenible proposada pel govern municipal amb l’Ordenança de Civisme o l’Ordenança de Benestar Animal. A tall d’exemple Pàmies explica que mentre es vol afavorir la circulació sostenible a peu, bicicleta o patinet, les accions de la Regidoria de Seguretat anteposen poder arribar en cotxe fins les entrades dels col·legis, un fet que segons els cupaires «va en direcció contrària al que es pretén amb l’ordenança de mobilitat sostenible». Un altre exemple que destaca la regidora és que es parli de portar el gos lligat circulant amb bicicleta, quan l’actual Ordenança de Benestar Animal ho prohibeix.

En aquest sentit, el grup municipal de la CUP evidencia que cadascun dels partits que conformen l’actual govern municipal, Junts, ERC i Ara, actuen per la seva banda sense una direcció comuna. “Es posa de manifest, un cop més, que no hi ha una unitat real en el govern” exclamen des del grup municipal anticapitalista.

D’altra banda, la regidora Mònica Pàmies ha posat sobre la taula la duplicitat d’ordenances. Els cupaires són partidaris de traslladar el batibull de normatives de l’Ordenança de Civisme a les ordenances més específiques, com ara la de mobilitat sostenible. D’aquesta manera, asseguren que seria molt més endreçat i senzill de consultar per part de la ciutadania. Així mateix la CUP demana que s’utilitzi un llenguatge més clar i entenedor, així com facilitar l’enllaç a altres lleis superiors o a les ordenances municipals a les que es faci referència per tal d’aportar aquesta cohesió que a hores d’ara consideren “inexistent”.