«El tancament del Mercat del Carrilet no està justificat per cap causa tècnica»

La CUP considera que l’informe tècnic no justifica el tancament del Mercat del Carrilet i carrega contra el govern de Reus per «haver abandonat durant anys el manteniment de l’edifici».

Cop al govern de Reus contra el tancament del Mercat del Carrilet. La Candidatura d’Unitat Popular no hi veu cap justificació en l’informe tècnic presentat per l’Ajuntament per tancar el Mercat del Carrilet. La regidora Mònica Pàmies titlla de «ridícul» el document i explica que no es compleix cap dels tres motius tècnics (ruïna tècnica, econòmica i urbanística) que haurien de motivar l’enderroc de l’edifici. D’altra banda, Pàmies subratlla que l’informe data del juny del 2020, mesos després que l’ajuntament anunciés el tancament del mercat.

L’informe ha estat portat a un arquitecte expert per part de la CUP. Fent una anàlisi del document, la regidora mostra que gran part són fotografies sense descripció i plànols, i que l’única pàgina amb text parla de les característiques generals de l’edifici. «No s’analitzen els materials de l’edifici, no hi ha càlculs estructurals ni tan sols estudis arquitectònics ni econòmics», protesta.

La CUP defensa Mercat Carrilet

«Si l’estat de l’edifici està en males condicions», afegeix la regidora, «és per la falta de manteniment durant anys per part de l’ajuntament». En aquest sentit, explica que el govern format per JxCat, ERC i Ara Reus han ignorat les queixes i demandes de les paradistes en arreglar i mantenir alguns elements de l’edifici, com les canonades. De fet, des del grup de paradistes protesten que han estat elles les que han hagut d’assumir totes les derrames de l’edifici.

L’exregidora Mariona Quadrada explica que «primer l’Ajuntament es justificava que no hi havia prou activitat comercial i ara que l’edifici no està en condicions», i critica «cap dels dos motius són veritat». Per tant, la formació cupaire denuncia una «manca de responsabilitat municipal». A més, Quadrada esmenta «la falta de transparència del govern» i posa l’exemple del solar de La Sedera, sobre el qual l’Ajuntament sempre va negar que hi anés un Mercadona. Finalment, la Candidatura es pregunta què hi voldrà posar l’Ajuntament a l’espai del Mercat del Carrilet.